Direktlänk till inlägg 14 september 2012

Hur du blir mer självsäker

Av Alma Jonsson - 14 september 2012 17:12

Hur du får ett självsäkert kroppsspråk

1. Slappna av. När vi är osäkra och stressade tenderar vi att spänna oss, som om vi vore beredda att bli anfallna fysiskt. Det här gör inte bara att du verkar mer självsäker, utan du kommer också må bättre och din kropp kommer att tacka dig för det. Ifall du har väldigt svårt att kunna slappna av så kan mindfulness meditation vara ett bra alternativ för att träna upp den förmågan.


2. Håll huvudet (och ögonen högt). Att titta ner verkar osäkert och gör att du tappar all din pondus, samtidigt försätter det dig i en negativ sinnesstämning. Om du måste titta bort så titta åt sidan eller uppåt.


3. Håll ögonkontakt. Men stirra inte i ögonen, utan se personen mer i ögonen när de talar och titta inte lika intensivt medan du talar normalt. Om du däremot vill göra ditt budskap extra kraftfullt så kan du titta personen i ögonen mer än vanligt även när du talar.


4. Ett tips om det känns väldigt jobbigt att kolla någon i ögonen eller om du har problem med att folk tycker att du stirrar kan vara att fokusera på deras ögonbryn eller mittemella ögonen istället för att fokusera på pupillen, det ger en mycket mjukare och mer avslappnad ögonkontakt.


5. Håll ryggen och nacke rak och dra bak axlarna lätt för att få en snygg och självsäker hållning som dessutom är hälsosam. Det signalerar självsäkerhet och hälsa. Det är väldigt attraktivt med en bra hållning både för tjejer och killar. Många personer som skulle vara jättesnygga ser knappt ens medelbra ut med dålig hållning och kroppsspråk.


6. Börja med att tala långsamt och tydligt för att ge ett mer avslappnat och självsäkert intryck. Många har en tendens att prata snabbt eller sluddra lite när de är osäkra eller känner sig undergivna. Det är en viktig del av ditt verbala kroppsspråk.


7. En mer komplex del av ditt verbala kroppsspårk är med vilken volym och tonläge du pratar i, personer som varierar sitt tonläge mycket blir mer intressanta att lyssna på.

Hur du ändrar din inställning för att bli mer självsäker

8. Utgå från att det du säger är intressant och att andra vill höra på dig, att du är en person av högt värde, då det kommer påverka dig så att du beter dig som en intressant och attraktiv person och då också BLIR det. Om du har den motsatta inställningen så kommer du också förmedla precis det och andra kommer att se dig och ditt budskap som ointressant. Tänk dig när du pratar om något du verkligen är bra på och vet att folk vill höra, då lyssnar också folk – mycket på grund av att du har inställningen att det du säger faktiskt är intressant. Försök att tillämpa det i alla situationer – din röst är värdefull.


9. Sök inte bekräftelse genom att nervöst nicka, säga ”ok?” eller dylikt i slutet av meningar när du vill ha ett instämmande. Det kommer att göra ditt budskap mycket mer kraftfullt och faktiskt ge dig mer instämmande som du sökte. Ju osäkrare en person är, ju större är deras behov av andras instämmande vilket också innebär att deras sociala status är låg. Återigen handlar det i grund och botten om att utgå från en position av hög status.


10. Fake it ’til you make it. Även om du inte känner dig självsäker så kan du på många sätt ändra ditt kroppsspråk så att du verkar säker, vilket i sin tur kommer att göra så att du känner dig mer självsäker och tillsut också blir det. Så fejka på!

 

(Källa)

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Alma Jonsson - 1 december 2012 12:31

NY BLOGG!!!!   http://wolfz.bloggplatsen.se/   http://wolfz.bloggplatsen.se/   http://wolfz.bloggplatsen.se/   http://wolfz.bloggplatsen.se/     ...

Av Alma Jonsson - 1 december 2012 09:04

AND I'M BACK ON TRACK!!!! Nu är jag tillbaka från bloggpausen. Har haft det jävligt skönt utan bloggningen, men även saknat den en heeeeel del.Så vad har hänt dom hära 3-4 veckorna? Haha, inte mycket faktiskt. Jag har fortfarande inte börjat sköta ...

Av Alma Jonsson - 13 november 2012 14:33

Blir en ganska lång bloggpaus, men är tillbaka 1 december som ni ser! Massa nya och fräscha inlägg då. Behöver även denna bloggpausen då jag just för tillfället är väldigt bloggtrött... Men ni får ha det jätte bra, puss!  ...

Av Alma Jonsson - 13 november 2012 13:10

OBS: Leija's säng är inte direkt klar, ska köpa sötare kuddar och så. Men detta får duga så länge!Och bilden bilden under ''sängbilden'' har jag som bakgrund (printscreenat) hur söt är hon inte liksom?! (Tryck på bilderna för bättre kvalité.   ...

Av Alma Jonsson - 13 november 2012 11:51


Ska snart ut och fota lite, samt träna lydnad med Leija. Var bra längesen jag gjorde det sist och känns som om det skulle behövas också. Men såklart så måste ju batteriet tilll kameran laddas först... Att jag alltid glömmer sätta batteriet på laddnin...

About Me

NY BLOGG:
http://wolfz.bloggplatsen.se/

Ovido - Quiz & Flashcards